Reishacks die iedereen zou moeten kennen!

Het bezoeken van een warm en zonnig land klinkt iedereen natuurlijk als muziek in de oren. Echter is op vakantie gaan vrij kostbaar en neemt de voorbereiding behoorlijk wat tijd in beslag. We hebben het er natuurlijk allemaal wel voor over, maar hoe fijn zou het zijn als je toch wat geld en tijd kan besparen op je vakantie?

In dit artikel geven we je een paar tips die de voorbereiding en de reis zelf een stuk makkelijker zullen maken, zodat jij je helemaal kan focussen op je vakantie!

Stuur je bagage alvast vooruit!

Sjouwen met veel te zware koffers is toch wel frustratie nummer één! Het zorgt voor onnodige stress, gedoe en oponthoud als je wanneer je weer in die veel te lange rij voor bagage drop-off op het vliegveld moet wachten.

Herken je dit? Dan is het een goed idee om alternatieve opties voor je bagage te bekijken. Zo kan je tegenwoordig gebruik maken van services die je koffer alvast vooruit sturen naar je vakantiebestemming.

Bagage versturen is super eenvoudig en scheelt een hele hoop wachttijd op het vliegveld. Je koffer wordt door de dienst op een afgesproken moment bij je thuis opgehaald en verstuurd naar je vakantieadres.

Voor je terugreis geldt precies hetzelfde. Naast koffers en rugzakken verstuur je met diensten als deze ook je surfplank of golftas alvast vooruit.

Je kunt zelfs je fiets versturen naar de plaats van bestemming!

Slim: maak een kopie van belangrijke documenten!

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar vervelende situaties kunnen zich altijd voordoen.

Zorg er daarom voor dat je altijd naar huis kan en in het bezit bent van noodnummers. Maak daarnaast kopieën van belangrijke documenten zoals vliegtickets, paspoorten en rijbewijzen.

Mochten er zich onverwachte omstandigheden voordoen, dan ben jij tenminste nog in het bezit va je vliegtickets, om zo in ieder geval veilig thuis te komen!

Is er een andere valuta op de plaats van bestemming?

Check voor vertrek altijd even of er in het land van bestemming met een andere valuta betaald wordt. Zo kun je thuis al de wisselkoers bekijken en weet je wat je te wachten staat op je vakantiebestemming.

Wil je helemaal voorbereid op reis?

Neem dan alvast wat geld in de betreffende valuta op bij het GWK in Nederland om ervoor te zorgen dat je de eerste paar dagen in ieder geval voldoende geld op zak hebt.

David

A passionate traveller and digital nomad trying to find his way around the world.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *