Op vakantie met de beste schoenen

Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat is het heel belangrijk dat je voor goede schoenen zorgt. Het is zeker niet aan te raden op je gloednieuwe schoenen in te lopen op vakantie. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat je het beste makkelijke schoenen kan meenemen. Indien mogelijk meerdere paren.

Je wil er natuurlijk in de avond voordelig uitzien. Het zou niet helemaal goed overkomen als je met je vieze schoenen naar een restaurant gaat. Dit geeft een verkeerd signaal af.

Nu je een klein beetje meer weet over wat je vooral niet moet doen op vakantie is het tijd om te leren over handige tips voor schoenen op vakantie.

Tip 1: kies comfort boven fashion

Vaak is het zo dat je op vakantie een stuk meer loopt dan anders. Daarom is het belangrijk dat je goede schoenen hebt waarmee je kilometers op verder kan.

Ik begrijp dat het weleens heel aantrekkelijk kan zijn om je nieuwe modieuze schoenen mee te nemen. Echter zal je hier spijt van krijgen. Wel kun je meenemen als reservepaar. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je hier ruimte voor hebt.

Tip 2: luxe vakantiehuizen vereisen geen luxe schoenen

Wanneer je een luxe vakantiehuis hebt gehuurd om de vakantie te vieren wil je jezelf hieraan aanpassen. Dit is logisch. Toch raad ik je aan om je hier niet op blind te staren.

Het is aan de ene kant natuurlijk mooi meegenomen als je perfect voor de dag kan komen op locatie. De keerzijde hiervan is dat je misschien wel met blaren op je voeten door de straten loopt. Nu hoor ik je al denken: dit is maar voor 2 of 3 weken. Dat is waar maar toch niet helemaal juist.

Het is namelijk zo dat blaren razendsnel ontwikkelen. Je kan blaren bijvoorbeeld al in de eerste dagen hebben gekregen. Dan moet je er nog 2 weken mee lopen. Bovendien is het eenmaal thuis geen finished business.

Je moet herstellen en dat is nou typisch iets waar je niet helemaal op zit te wachten als je terug van vakantie bent.

Tips 3: de echte luxe zit hem in het comfort

Om echte luxe te kunnen ervaren moet je lekker in je vel zitten. Om lekker in je vel te zitten moet je in ieder geval goede schoenen hebben, nietwaar?

Draag daarom op vakantie altijd de schoenen die je lekker vind zitten, pas dan ervaar je echte luxe.

David

A passionate traveller and digital nomad trying to find his way around the world.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *