De leukste plekken om carnaval te vieren!

Carnaval staat in Nederland in het teken van feest, gekkigheid en gezelligheid! Vier dagen lang ruilen tal van Nederlandse steden hun naam in voor Oeteldonk, Kielegat, Kruikenstad of iets anders grappigs. Kleurrijke optochten met verklede mensen en een goede sfeer vullen deze vier dagen de straten.

Feestgangers zijn gehuld in vrolijke carnavalskleding en vlaggetjes en confetti kunnen daarbij niet ontbreken. Carnaval is vanwege haar gezelligheid een geliefd feest bij veel Nederlanders, maar wist je dat carnaval ook in andere landen groots gevierd wordt?

In dit artikel geven we je daarom een overzicht van de leukste plekken om carnaval te vieren, verspreid over de hele wereld!

Viva Brazil!

De start van het lenteseizoen is natuurlijk al een feest op zich, maar in Brazilië vieren ze dit pas echt groots! Het carnaval dat ieder jaar in Rio de Janeiro plaatsvindt staat namelijk geregistreerd als het grootste carnavalsfeest ter wereld!

Ruim twee miljoen mensen vieren vier dagen lang feest in de stad. Het grote hoogtepunt is daarbij de samba optocht die jaarlijks plaatsvindt.

Ieder jaar zet een selectie van de beste sambascholen in Rio de Janeiro de stad op zijn kop in de strijd naar de kampioenstitel.

Deelnemende dansscholen besteden soms wel miljoenen dollars aan uitbundige praalwagens en kleurrijke carnavalskleding.

Mardi Gras in New Orleans

Ook in New Orleans, een stad in de staat Louisiana (VS), weten ze hoe ze een feestje moeten vieren! Het hele jaar kijkt men uit naar dit carnavalsfeest welke op de laatste dag van de carnavalsweek wordt gevierd. Kenmerkend aan dit feest is het vaste kleurenpalet.

De kleuren paars, groen en goud staan namelijk centraal en hebben ook zo hun eigen betekenis. Paars staat voor gerechtigheid, groen voor geloof en goed voor rijkdom en macht.

Het geven en ontvangen van kralenkettingen in deze kleuren staat gelijk aan het zegenen van iemand met de betekenis van de kleur!

Carnaval op de Cariben

Ook op de Nederlandse Antillen wordt carnaval groots gevierd! Neem als voorbeeld het prachtige eiland Curaçao. Hier duurt het carnavalsseizoen maar liefst twee maanden, met als hoogtepunt de laatste week waarin een grootse optocht plaatsvindt!

De start van het carnavalsseizoen wordt ingeluid met een kleinschalige optocht waarin alvast een voorproefje wordt gegeven aan het publiek.

In de laatste week vindt het spektakel van de sluitingstocht plaats, bestaande uit prachtige praalwagens gevolgd door uitgedoste dansers en danseressen in de mooiste carnavalskleding!

David

A passionate traveller and digital nomad trying to find his way around the world.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *